Ofte stilte spørsmål

For å registrere din lesing går du til Min side. I kolonnen Mine bøker kan du søke opp boken du ønsker å registrere. Dette kan være bøker du ønsker å lese, bøker du har lest eller bøker du leser. Når boken er registrert får du opp et skjema for å registrere hvor mange sider du har lest. Dersom totalt antall sider i boken mangler, må du også legge inn dette. Er du ferdig med boken må du huske å krysse av for Fullført boken. Dersom du leser e-bok som mangler sidetall er det fint om du forsøker å registrere et tilnærmet lik sideantall basert på % lest. Loc (Location) som vises i Kindle er ikke sidetall.

Boken vil nå havne på listen over Mine bøker og dersom boken ikke er fullført vil det være en knapp det står Les på ved siden av tittelen på boken. For å registrere ny lesing på boken klikker du på denne knappen.

Ønsker du å registrere en lydbok har du også mulighet til det ved å velge lydbok fanen i registreringsskjemaet.

For hjelp på mobilvisning kan du følge video under

Glemt brukernavn

Husk at brukernavnet er e-postadressen din. Kan du ha registrert deg med privatmailen din? Eller kanskje du brukte jobbmailen? Hvis du fremdeles ikke husker brukernavnet ditt, kan du gå inn på «logg inn»-siden øverst i høyre hjørne. Der trykker du på glemt brukernavn, og følger de neste stegene. Du vil da finne ut hvilken e-postadresse du er registrert med. Dersom du har skrevet feil i e-postadressen ved registrering kan du sende en mail til post@helenorgeleser.no så løser vi det for deg.

Glemt Passord

Har du husket å dobbeltsjekke at du bruker riktig brukernavn? Dette skal være e-postadressen du er registrert med på helenorgeleser.no. Hvis du har brukt riktig e-postadresse, finnes det en knapp som heter glemt passord. Ved å trykke på denne mottar du en engangskode som gjør at du kan lage et helt nytt passord.


Opprett profil

Opprett profil ved å trykke på knappen Registrer deg her på forsidebildet på helenorgeleser.no. Når du er registrert som bruker kan du gå inn på Min side i toppmenyen, der du kan gjøre boksøk, lage leselister og registrere bøker du leser. Og begynne å invitere venner! Alle deltakere får en egen profil på helenorgeleser.no. Følg framgangen din på leselisten og på topplisten.

Barn under 13 år

For å opprette profil og delta i lesekonkurransen må hver bruker kunne registreres med en e-postadresse. Vil du delta med familielag, eller bruke Hele Norge leser til å motivere barn for lesing, men har barn under 13 år uten egen e-postadresse? Det forutsettes at foresatte som registrerer barn med foresattes egen e-postadresse samtidig har gitt samtykke til at barnet kan delta.

Opprett lesegruppe

Opprett lesegruppe ved å velge Grupper i toppmenyen. Det er flere kategorier du kan velge mellom, du kan også velge å bli med i en gruppe som allerede er opprettet. Den som oppretter en gruppe er også administrator av gruppen, og bestemmer om gruppen er åpen eller om medlemmer må godkjennes. Dette velges i skjemaet når gruppen opprettes, under punktet Tilgjengelighet. Om du ønsker å bli med i en gruppe, trykker du på valgte gruppe og ber om medlemskap ved å trykke på knappen Bli med oppe til høyre. Det er ingen begrensninger på hvor mange som kan være med i en gruppe og heller ikke noe minste antall. Grupper kan være lesesirkler, Sci-Fi interesserte eller Bookstagrammere. Bare fantasien setter grenser!

I kampanjeperioden trekkes det premier, så forsikre deg om at du oppdaterer din profil daglig eller ukentlig og registrerer lesing! 

All funksjonalitet kan brukes som vanlig selv om du ikke deltar i et lag, men det anbefales likevel at du blir med i et vennelag for å bli motivert og å ha et tettere lesesamfunn om du deltar utenfor bedrift. Det kan være maksimalt 10 deltakere på hvert lag. Dersom du deltar som bedriftslag kan være lurt å inkludere avdelingsnavnet i lagnavnet om dere er mange fra samme bedrift eller avdeling som deltar. Slik blir det enkelt å følge med på hvordan det går med de ulike lagene.

Vil du delta med familielag, men har barn under 13 år uten egen e-postadresse? For å delta må hver bruker kunne registreres med en e-postadresse. Det forutsettes derfor at foresatt har tilgang til to ulike e-postadresser for å kunne registrere både seg selv og barnet. Skoleelever med e-postadresse tilknyttet skolen kan også bruke denne. 


Opprette lag

Når du er registrert får du opp et spørsmål om å opprette eller bli med på et lag. Du kan velge mellom Vennelag eller Bedriftslag. Du kan hoppe over dette valget inntil videre.

For å velge dette senere trykker du på Min side i toppmenyen og går inn på din profil. Til høyre øverst finner du en lenke som fører deg til siden der du kan opprette eller velge lag.


Bytte lag

Hvis du vil bytte lag trykker du på Endre lag til høyre øverst inne på din profil (Min side). Du kommer da til listen over lag og kan fjerne deg selv fra laget du er med på. Deretter velger du et annet lag, eller oppretter et nytt.

Det er enkelt å registrere bedriften og lag. Gå inn på www.helenorgeleser.no og velg Registrer deg her - eller følg denne lenken: https://www.helenorgeleser.no/onboarding/CreateAccount Velg bedriftslag på neste side, og opprett bedriften. Hvis bedriften allerede finnes, velger du den i listen. Deretter blir du med på et av bedriftens lag, eller oppretter et nytt. Velg bedriftslag eller vennelag. På neste side oppretter du laget og gir det et navn. Benytt gjerne avdelingsnavn slik at det er lett å følge lagene i konkurransen. Inne på Min side vil du finne oversikt over din bedrift, dine lag og deg selv. Vil du opprette flere lag for bedriften, trykker du Valg og velger Opprett lag i nedtrekkmenyen. Da kommer du tilbake til siden for å opprette lag, og du kan opprette nye lag. Du kan også velge Endre lag. Alle som tilhører din bedrift kan også opprette egne lag. Til slutt bytter du enkelt lag slik at du tilhører din avdelings lag ved å trykke på Valg og velge bytt lag.

Det lønner seg å lese litt hver dag - og huske å registrere sidene du har lest på Min side. Når du registrerer sidetallet du har kommet til vil poengene akkumuleres. Hvis du venter med å registrere boka til den er lest ut, vil du oppnå maksimal poengsum for én dag. Hvis du registrerer sidetall etter hver gang du leser i boka vil du kunne oppnå flere poeng. Det er kun lesing som registreres i tidsrommet et lesekonkurranse pågår som gir poeng i lesekonkurransen.


Poeng for bøker og e-bøker:

1 poeng for 10 sider

2 poeng for 20 sider

3 poeng for 50 sider eller mer per dag


Poeng for lydbøker:

1 poeng for 10 minutter 

2 poeng for 20 minutter

3 poeng for 50 minutter eller mer per dag

Det maksimale antall poeng som kan oppnås per dag er 3.  Det skal lønne seg å lese litt - og registrere lesing hver dag!


I lesekampanjen er det mulig å registrere lesing 3 dager etter kampanjeslutt.

Personverninnstillinger

Inne på Min side trykker du på knappen Valg til høyre oppe. I nedtrekkmenyen velger du Personvern. Her bestemmer du om ingen, venner, venner og nettverk eller alle skal kunne besøke din profil. 

Velg Min side i toppmenyen og gå inn på din profil. Trykk på knappen Inviter dine venner. Du vil få opp en side der du i feltet E-post kan lime inn e-post adressene til de du ønsker å invitere. Separer med komma, mellomrom eller linjeskift. Dine venner vil da få tilsendt en invitasjon til å registrere seg på Hele Norge leser.

Du kan også velge å søke i din kontaktliste på Facebook, Outlook eller Google. 

Digitalt kampanjemateriell kan lastes ned ved å trykke på Om kampanjen i toppmenyen. Velg Kampanjemateriell i nedtrekkmenyen. Velg blant alternativene av kampanjemateriell som du ønsker å laste ned. Nedlasting starter når du trykker på ønsket knapp.

Dersom du ønsker å slette din egen profil kan du følge stegene som beskrevet nedenfor:

 

1. Logg deg inn på din bruker

2. I den sorte menyboksen helt øverst til høyre på siden trykker du på dette ikonet:  

3. Trykk deretter på Min konto

3. Nederst på siden finner Slett meg

4. Trykk på Slett meg